Blog Deluxe Cards
marturie botez

Alegerea celor mai frumoase marturii de botez

In mod traditional, parintii organizeaza botezul pentru nou-nascutul caruia ii va fi marcat inceputul vietii in credinta crestina. De asemenea, un astfel de eveniment reprezinta pe langa ceremonia oficiala din biserica, un motiv intemeiat de a organiza o petrecere pentru a sarbatori sosirea pe lume a copilului. Pentru ca acest eveniment sa fie foarte bine pus la punct, parintii moderni opteaza pentru achizitionarea acelor marturii de botez ce sunt oferite la final de petrecere tuturor invitatilor care au participat la pretioasele clipe.

Este o sarbatoare atat de importanta pentru parinti, rude si prieteni, incat nu trebuie sa sara din vedere nici cele mai mici detalii care in final vor face diferenta. Cu totii isi doresc sa organizeze un eveniment pe masura asteptarilor, astfel incat sa ii multumeasca pana si pe cei mai pretentiosi invitati.

De asemenea, desi copilul este inca foarte mic si nu are capacitatea de a aprecia eforturile parintilor, cu siguranta odata cu trecerea anilor cand va revedea aceste momente speciale va aprecia munca si dedicarea organizatorilor.

Modul in care au luat amploare marturiile de botez

Aceasta traditie de a oferi un mic dar simbolic oaspetilor care au luat parte la cele mai frumoase momente din viata familiei nou-nascutului dateaza de foarte multi ani. Inca din timpurile vechi oamenii organizau petreceri pentru a sarbatori venirea pe lume a copiilor, astfel ca marturiile de botez au inceput sa apara in Franta, iar mai apoi in Italia.

De obicei aristocratii europeni erau cei care ofereau invitatilor celebrele bomboniere. Spre deosebire de ceea ce se intampla in ziua de azi, inainte aceste daruri erau oferite in mai multe circumstante cum ar fi al unei nunti, petreceri aniversare sau intalniri oficiale intre persoanele cu un venit superior.

O bomboniera era reprezentata de o cutie din diferite materiale precum cristal, pietre pretioase, metal sau portelan in care se puneau cele mai gustoase si apetinsante dulciuri. Acestea aveau rolul de a ii ura viitorului adult multa bogatie si regalitate.

Odata cu trecerea timpului zaharul a inceput sa devina accesibil tuturor datorita faptului ca pretul acestuia a scazul considerabil, astfel ca intr-un final si familiile modeste ajungeau sa parcurga la aceste atentii din cadrul marilor evenimente destinate unei bune stari. In momentul in care familiile bogate au observat acest lucru, au luat hotararea de a veni cu daruri mult mai scumpe si mai putin accesibile tuturor.

Astfel migdalele trase in zahar sau glazurate erau preferatele aristocratilor. Acestea au fost momentele ce au dus la prezentele marturii de botez ce preiau diferite forme, aspecte si semnificatii in ziua de azi.

Semnificatiile marturiilor de botez

Pe vremuri, aceste marturii ce luau forma bombonierelor contineau de fiecare data un numar fix de bomboane sau de migdale glazurate. Acestea trebuiau intotdeauna sa fie prezente in numar de 5, astfel incat sa reprezinte logevitatea, bunastarea, fericirea, sanatatea si fertilitatea.

Cu toate acestea, in zilele noastre marturiile de botez au deveni mult mai diversificate in comparatie cu cele din timpurile vechi. Este si normal acest lucruri deoarece tehnologia avanseaza, la fel ca si creativitatea oamenilor care isi doresc sa se autodepaseasca. In prezent marturiile de botez sunt oferite sub forma diverselor lucruri precum:

  • rame foto de diferite forme: rochita, ursulet, carut, biberon, ingeri, elefant, vacuta;
  • brelocuri sub diferite forme: ingerasi, pisicute, botosei;
  • ursuleti;
  • suzete;
  • suport pentru lumanari;
  • suport cadou.

Toate aceste daruri sunt oferite de cele mai multe ori invitatilor la sfarsitul petrecerii cand acestia sunt pe picior de plecare sau pur si simplu sunt asezate in dreptul mesei fiecaruia, intr-un final uramand a fi luate acasa de fiecare in parte.

Cand, cum si de unde sa achizitionezi marturii de botez

Momentul crestinarii micutului este una din cele mai emotionante zile din viata parintilor iar acesta este motivul suprem pentru care evenimentul ce urmeaza a fi organizat sa fie extrem de bine pus la punct astfel incat sa trezeasca cele mai placute amintiri. Este foarte important atat pentru parinti, copil, cat si pentru oaspeti sa se bucure impreuna cu familia de speciala zi.

Acesta reprezinta unul din nenumaratele motivele pentru care fiecare invitat in parte trebuie sa se simta bine si sa isi aminteasca cu drag de cele mai frumoase clipe. Gestul simbolic precum o marturie de botez inmanata fiecarei familii sau fiecarui membru in parte  reprezinta cel mai potrivit mod prin care parintii le pot multumi acestora pentru prezenta la fastuosul eveniment.

Mai mult de atat, marturiile de botez vor ramane principala amintire a oaspetilor din cadrul botezului micutului si isi vor reaminti cu drag de celebrarea acestuia la care au si luat parte.

Majoritatea persoanelor opteaza pentru achizitionarea acestor cadouri simbolice din cadrul magazinului online datorita faptului ca beneficiile acestei actiuni sunt extrem de bine conturate.

Parintii nu trebuie decat sa isi aleagea marturiile de botez pe care le gasesc cele mai potrivite sa le comande din cadrul site-ului. In acest fel, acestia nu vor mai fi nevoiti sa strabata tot orasul pentru a gasi cele mai frumoase, colorate si elegante mici daruri, astfel ca un timp pretios va fi economisit.

Mai mult de atat, clientii au posibilitatea sa analizeze pana la cele mai mici detalii marturiile de botez datorita faptului ca acestea sunt insosite de imagini reprezentative reale. De altfel, nici informatiile precum materialele din care sunt confectionate, preturile sau dimensiunile produselor nu sunt evitate.

Livrarea obiectelor se face in timp util, astfel ca parintii nu trebuie sa isi faca griji din aceasta privinta. Bineinteles, cei care sunt presati intr-o oarecare masura de timp au posibilitatea sa plateasca o taxa de urgenta ce va micsora considerabil durata de procesare a comenzii.

Este foarte important ca marutriile de botez sa fie alese din timp, astfel incat parintii sa ia cele mai bune decizii. Acestea trebuie sa fie alese cu grija deoarece este necesar sa se afle in conformitate cu stilul si tematica evenimentului. In functie de ornamentele sau culorile salii decorate sunt achizitionate si simbolicele daruri ce urmeaza a fi oferite invitatilor.

De asemenea, sexul copilului este un aspect important in alegerea potrivita a marturiilor. Parintii de fetita opteaza pentru darurile in nuante de roz, iar cei ce se bucura de venirea pe lume a unui baiatel doresc sa achizitioneze produse in nuante de albastru. Bineinteles, acest lucru nu este obligatoriu datorita faptului ca fiecare are libertatea de a alege modelele, formele si culorile pe care le doreste.

Bineinteles ca parintii sunt cei care vor alege marturiile de botez ce urmeaza sa fi oferite, insa trebuie sa tina cont si de personalitatea celui mic, care pana la urma reprezinta motivul principal al petrecerii.

Mici sfaturi pentru a gasi mai usor marturiile pe care le doresti

Cu toate ca botezul trebuie sa aiba in primul rand o semnificatie crestineasca prin care nou-nascutului i se va crea o legatura stransa intre el si Dumnezeu, multi parinti se gandesc dincolo de acest aspect si pun un accent mai puternic pe organizarea petrecerii. Acesta este motivul pentru care acestia se afla in cautarea celei mai frumoase sali ornate, celui mai gustos meniu, celor mai placute momente artistice, astfel incat toti oaspetii sa isi reaminteasca cu mult drag de aceste clipe atat de importante pentru copil si parinti.

La finele evenimentului, invitatii vor primi celebrele marturii de botez ce vor lua forma unor multumiri.

De cele mai multe ori parintii gasesc aceasta sarcina destul de dificila, astfel ca apeleaza la ajutorul internetului sau al prietenilor pentru a beneficia de cele mai bune sfaturi. Datorita faptului ca in centrul atentiei se afla un nou-nascut, marturiile de botez nu trebuie sa fie oficiale. Acestea ar trebui sa fie cat mai dragute si sa se incadreze de asemenea pe bunul gust al invitatilor, pentru ca la urma urmei acestia le vor lua acasa.

Nenumaratele modele, culori si texturi din cadrul magazinului face decizia parintilor mult mai grea, de aceea vom prezenta cateva sfaturi ce vor usura aceasta sarcina:

  • Evita stilul clasic si opteaza pentru marturiile demne de varste mici. Cele clasice sunt utilizate de cele mai multe ori pentru nunti, astfel ca in cadrul unui botez se afla o alta atmosfera: jucausa, gingasa si colorata.
  • Alege acele marturii utile ce vor putea fi folosite de catre invitati. Este important ca parintii sa se gandeasca si la oaspeti, astfel incat acele cadouri simbolice sa fie atat practice, dar sa si le aminteasca cu drag de petrecerea nou-nascutului.

Spre exemplu, in momentul in care acestia vor primi o rama foto in cadrul careia ii va fi atasata o fotografie cu cel mic, cu siguranta o va aseza pe o piesa de mobilier si o va admira zi de zi. Astfel efortul parintilor de a gasi cele mai potrivite marturii de botez va fi apreciat de invitati.

  • Marturiile de calitate vor fi intotdeauna pe primul loc. Este important ca indiferent de model, culoare, forma sau textura, acestea sa beneficieze de o calitate superioara astfel incat sa reziste o perioada cat mai lunga de timp.

Pentru ca cele mai frumoase momente din viata parintilor sa fie reamintite cu drag de toti invitatii care au luat parte la deosebita petrecere este necesar ca marturiile de botez sa fie nelipsite si alese cu cea mai mare atentie.

Deluxe Cards

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.