Blog Deluxe Cards

Curiozități despre verighete

Odată cu trecerea timpului, verighetele au devenit nu numai bijuteriile care reprezintă iubirea și uniunea dintre două persoane. Ele au și alte secrete și curiozități, despre care probabil că nu ați auzit.

Pe lista lucrurilor inevitabile la o nuntă, am putea pune rochia de mireasă pe primul loc, urmată de buchet, coafura de mireasă și voal. Totuși, acest al doilea loc poate avea un mare rival, deoarece un „da, accept” fără momentul romantic de punere a verighetelor, este ca și cum ai bea cafea fără o ciocolată lângă: simți că ceva deosebit lipsește.

Fiecare detaliu are nivelul său de importanță pe lista cu lucruri indispensabile pentru nunți, datorită semnificațiilor lor. Iar aceste semnificații sunt date de credințe,tradiții povestiri despre fiecare detaliu al căsătoriei, chiar dacă vorbim despre culorile și florile alese pentru aranjamente florale. Din acest motiv, vrem să vă împărtășim câteva curiozități despre verighete.

Primele verighete în istoriei

Se crede că tradiția a început în 1477, când arhiducele Maximilian de Austria a dat Mariei de Burgundia ca semn al dragostei lui, un fel de inel de logodnă de aur cu un diamant prețios. De atunci și de-a lungul erei romane, femeile căsătorite au purtat inele foarte frumoase primite de la soți ca semn al angajamentului lor.

Cu toate acestea, istoria spune că romanii obișnuiau să poarte întotdeauna inele, și nu erau inele de logodnă. Erau semne personale care arătau dominația și puterea, pentru că cu ele sigilau scrisori, instrumente, contracte și alte elemente importante. Se crede că așa a luat naștere obiceiul ca soțul să-i ofere un inel iubitei sale soții ca semn al uniunii și încrederii, demonstrându-le angajamentul lor

Forma sa simbolizează unirea veșnică

V-ați întrebat vreodată de ce un cerc pe deget? Ar fi putut fi o brățară, cercei, buchetul sau orice alt accesoriu care reprezintă angajamentul. Cu toate acestea, au fost aleseinelele, cu formă  circulară, pentru că nu au nici început, nici sfârșit. Acesta a fost cel mai bun mod de a reprezenta iubirea adevărată, care există între doi oameni care decid să facă un pas atât de important în relația lor.

Egiptenii au fost cei care au schimbat inelele în timpul căsătoriei, pentru a arăta că dragostea lor era veșnică și apoi a devenit o tradiție milenară.

Angajament și fidelitate

Dacă pentru egipteni simboliza eternitatea, în prezent, este un act de angajament și fidelitate. Acest lucru a fost decretat de Papa Nicolae I. Dacă un bărbat își ia angajamentul față de o femeie și îi oferă inelul de logodnă, declară public că dorește să se căsătorească cu această femeie.

Acum, răspunsul miresei …

Femeile tind să se emoționeze mai tare și răspunsul lor la cererea iubiților este, de obicei, un „da, accept”  sărbătorit de un sărut și o îmbrățișare. Cererea este probabil însoțită de lacrimi, nu cauzate de strălucirea inelului de logodnă, ci de bucurie și fericire. Știați că mireasa îi poate dărui un ceas mirelui ca răspuns la declarația sa publică?

Ceasul dăruit partenerului semnifică eternitatea, deoarece ceasul indică timpul care nu se oprește niciodată. Deci, dați-i iubitului un ceas, subliniind că vreți să petreceți fiecare minut cu el și că îl veți iubi pentru totdeauna.

Și când ne gândim că primele au fost de piele…

Cât de frumos este să găsiți verighete de argint sau aur cu finisaje personalizate, nu? Interesant, primele inele au fost făcute din piele pentru rezistența lor, dar cum se deteriorau de-a lungul timpului, începând cu primul secol î.Hr. s-a trecut la materiale mai rezistente, cum ar fi fierul, până când au ajuns la aur și argint, în secolul II, când biserica a început să introducă acest material în procesul de creare a inelelor de nuntă pentru a le transforma în bijuterii.

În prezent, se folosesc alte materiale precum titanul și platina, iar datorită noilor tendințe din dragoste pentru natură și pasiune pentru decorațiuni de nuntă vintage, se folosesc și fibre țesute, rășini cu flori, lemn și chiar cerneală inserate în formă de tatuaj pe degete.

Curiozități sunt multe, la fel sunt și modelele de verighete care se găsesc în prezent în magazine. Totul depinde de preferințele voastre. Vă recomandăm să alegeți cu inima. De asemenea, vă recomandăm să alegeți invitații de nuntă Deluxe Cards pentru a vă surprinde oaspeții într-un mod foarte plăcut.

Vă oferim o gamă variată de invitații, de cea mai bună calitate. Rețineți că prima impresie contează întotdeauna. O invitație de calitate va ajuta oaspeții să-și facă o idee despre cum va fi petrecerea.

Și dacă în curând va avea loc și botezul, apelați tot la Deluxe Cards. Aici veți găsi invitații de botez cu totul aparte.

Intrați în magazinul nostru și convingeți-vă!

Deluxe Cards

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.