Blog Deluxe Cards

Istoria voalului de mireasă

Legătura dintre voal și căsătorie se descoperă prin analizarea cuvântului nupțial (căsătorie). Cuvantul nupțial vine din latinescul „nubere”, care înseamna „voal” și / sau „pentru căsătorie”.

Voalul în antichitate semnifica puritatea miresei. Prin urmare, voalul de mireasă este una dintre piesele importante ale tradiției de nuntă și este inclus pe lista elementelor tradiționale ale nunții. De fapt, prezența lui apare în primele narațiuni despre nunți. Prezența sa la nuntă este foarte veche și primitivă, dar a rezistat  până în prezent, ca multe alte elemente nupțiale. Sensul său actual este foarte diferit de cel avut la început, dar prezența sa a continuat datorită solemnității ceremoniei de căsătorie.

Voalul miresei reprezintă accesoriul principal al rochiei, dar look-ul va fi perfect numai dacă alegeți voalul potrivit. Prin urmare, eleganța, nota specială și, mai presus de toate, romantismul unei mirese, se realizează cu o ținută completă și în acest caz voalul este esențial pentru a radia. În plus, voalul este unul dintre accesoriile speciale care completează coafura și poate fi adaptat în funcție de lungimea rochiei, stilul formal sau informal al ceremoniei, lungimea părului și, bineînțeles, gusturile fiecărei mirese.

În prezent, există multe opțiuni pentru purtarea voalului, de la cel mai lung și mai elaborat, la cel mai scurt și cel mai simplu, care seamănă cu o pălărie, care acoperă jumătate din față, care se folosea în anii șaizeci și care este din nou în tendință. Dacă mireasa poartă voal, este pur și simplu o chestiune estetică. Îl poartă fie pentru că îi place, fie pentru că respectă tendințele actuale. Multe mirese nu poartă un voal din comoditate, dar dacă decideți să purtați voal, există o mare varietate de stiluri, forme și lungimi, alegerea varientei potrivite va depinde de stilul rochiei și al ceremoniei.

Obiceiuri și tradiții despre utilizarea voalului de mireasă

Voalul miresei a fost un accesoriu folosit în toate culturile. Astfel, nu este rezervat exclusiv pentru nunți canonice (sub o lege de ordin religios- catolică, ortodoxă etc.), astfel încât, dacă aveți de gând să optați pentru o cununie civilă puteți purta, de asemenea, voal.

În cazul nunțile canonice, se obișnuiește ca mireasa să părăsească casa părinților săi cu voalul pe față. Mireasa va purta astfel voalul până la biserică sau până când preotul spune: Poți săruta mireasa.Acest sărut este simbolul dragostei și al respectului promis. După cununie mireasa își poate da voalul pe spate.

Nu cu multe secole în urmă, voalul era legat de ascultare și supunere. Motivul pentru care miresele purtau voal era supunerea arătată soțului.

În trecut voalul se folosea pentru ca mirele să nu vadă chipul miresei înainte de a se căsători, deoarece căsătoriile erau de conveniență.

În Roma antică, femeia era acoperită cu un voal în timpul căsătoriei.

Semnificațiile voalului în diferite culturi

În unele orașe arabe, mireasa și mirele nu se văd decât în ​​ziua căsătoriei, și este ziua în care mirele descoperă fața soției sale odată ce îi ridică voalul.

În Japonia, mireasa ieșea din casă pentru a merge la locul ceremoniei acoperită din cap  până în  picioare cu un voal lung care simboliza un giulgiu. Acest giulgiu înseamnă că ea a murit pentru familia sa, s-a mutat pentru a trăi numai și pentru soț. Atât voalul, cât și rochia erau complet albe, o culoare care simbolizează puritatea femeii.

În Persia veche, mireasa, în ziua nunții, era condusă pe cămilă sau pe jos până la casa mirelui și era complet acoperită cu un voal pentru a evita deochiul.

Acestea sunt câteva informații despre voalul de mireasă. Voi v-ați gândit la modelul dorit? Cum stați cu pregătirile de nuntă? Dacă sunteți abia la început, vă recomandăm să vă faceți o listă cu toate lucrurile necesare pentru organizarea unei nunți perfecte.

În fruntea acestei liste trebuie să se afle invitațiile. Știm, alegerea lor nu este deloc ușoară. Poate fi chiar mai grea decât alegerea voalului, dar nu vă faceți griji. Vă ajutăm noi.

De fapt, vă punem la dispoziție în magazinul nostru online, o gamă variată de invitații de nuntă, la prețuri foarte accesibile.

Nunta reprezintă unul dintre cele mai speciale momente din viața voastră, de aceea trebuie să-l anunțați cum se cuvine. O puteți face cu ajutorul unor invitații de nuntă de lux, cum doar la noi găsiți.

Așadar, pășiți în lumea invitațiilor de nuntă pline de rafinament și alegeți modelul potrivit. Nu uitați nici de faptul că atunci când va veni pe lume fructul dragostei voastre, la noi veți găsi invitații de botez de o calitate excepțională.

Deluxe Cards

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.