Blog Deluxe Cards

Istoria și semnificația verighetelor

Dacă doriți să aflați mai multe informații despre tradiția verighetelor și de ce se pun pe cel de-al patrulea deget al mâinii stângi, citiți cu atenție acest articol și veți afla.

De multe ori privim verighetele în vitrina magazinelor de bijuterii și visăm la ziua nunții noastre și la rochia de mireasă, dar care este semnificația acestui inel? Istoria și semnificația din spatele tradiției folosirii inelelor de logodnă și de ce se folosește pe degetul inelar al mâinii stângi este un pic dificil de explicat, deoarece nu există nicio însemnare cu privire la momentul când a început această frumoasă tradiție.

Origine

Există persoane care cred că această tradiție provine din Egipt și că datează de cel puțin 4800 de ani în urmă și că a început cu fire încrucișate astfel încât să ia forma unui inel. Inelul a fost decorat cu diferite elemente și folosit doar de femei.

Cercul inelului simbolizează veșnicia, care nu are nici început, nici sfârșit, nu numai pentru cultura egipteană, ci pentru multe altele. Gaura din centrul inelului are și ea un înțeles, nu este considerată doar spațiu, ci este considerată o ușă care permite pășirea într-o lume nouă în care au loc lucruri și evenimente care sunt și cunoscute, și necunoscute cuplului. Actul de a oferi inelul femeii era un simbol al iubirii infinite și nemuritoare.

Evoluție

Problema întâmpinată de aceste prime inele a fost durabilitatea materialului din care erau fabricate, așa că au fost înlocuite în curând cu inele din lemn, piele sau fildeș. Se presupunea că, cu cât materialele erau mai scumpe, cu atât mai mare era dragostea față de soție, și cu atât era mai bogat soțul.

Puțin câte puțin, diferite culturi au preluat această tradiție ca fiind a lor, ca și romanii, care i-au dat o notă diferită. Aceștia în loc să ofere un inel soției ca simbol al dragostei lor, ei îi ofereau un inel ca simbol al proprietății. Ei pretindeau că femeia căreia îi dădeau inelul era a lor. Aceste inele erau fabricate din fier și erau numite Anulus Pronubus. Ele simbolizau forța și permanența în căsătorie.

Tradiția creștină

Creștinii au început să folosească inelele în ceremoniile de căsătorie, dar nu erau încă așa cum le cunoaștem acum. Biserica a discreditat oferirea inelelor, dar în jurul secolul al XIII-lea au fost acceptate ca simbol al unirii a două inimi.

Degetul pe care se pune verigheta

De-a lungul istoriei, verighetele au fost folosite pe degete diferite, inclusiv degetul mare și pe ambele mâini. În conformitate cu tradiția romanilor, verigheta se pune pe degetul inelar de la mâna stângă, deoarece există o venă în acest deget numită vena amoris sau vena iubirii care duce la inimă.

O altă teorie cu privire la locul unde ar trebui pus inelul este aceea a creștinilor. În timpul ritualului căsătoriei, inelul se pune pe degetul mijlociu, apoi se pune pe degetul inelar.

O ultimă teorie sugerează că metalul din care sunt fabricate verighetele se deteriorează mai puțin pe mâna stângă, deoarece majoritatea persoanelor folosesc mâna dreaptă, deci pentru a proteja inelul cel mai bine este să se pună pe cealaltă mână.

Ei bine, acum că știți un pic mai mult despre verighete, trebuie doar să le alegeți pe cele potrivite și să le gravați pentru a le face unice. Ce tip de verighete preferați, din aur alb, galben sau roz? Care sunt preferatele voastre?

Dar despre invitațiile de nuntă ce părere aveți? Având în vedere că și ele au un rol esențial în cadrul organzării nunții, ce tip de invitații de nuntă preferați? În prezent, există o gamă variată de invitații, realizate din materiale de cea mai bună calitate.

Dacă deja v-ați ales verighetele, dar nu ați reușit să alegeți și cele mai potrivite invitații pentru cel mai important eveniment din viața voastră, vă recomandăm să apelați la specialiștii Deluxe Cards.

Aceștia vă pot oferi cele mai bune sfaturi privind alegerea invitațiilor de nuntă și, totodată, vă pot oferi invitații de nuntă de lux, la cele mai avantajoase prețuri. Astfel veți avea posibilitatea de a anunța nunta voastră într-un mod cu totul deosebit. Datorită invitațiilor Deluxe Cards oaspeții își vor putea face o primă impresie foarte bună despre evenimentul ce urmează să aibă loc și vor aștepta cu nerăbdare să vă fie alături în ziua cea mare.

Deluxe Cards

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.