Blog Deluxe Cards

12 tradiții de nuntă din jurul lumii

De la mireasa care își aruncă buchetul, de la a purta ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru, aceste obiceiuri de nuntă sunt încă foarte populare și multe mirese le respectă.  

Unele sunt drăguțe  (femeile suedeze care participă la nuntă sărută mirele atunci când mireasa părăsește încăperea). Unele sunt umitoare (cuplurile din Congo nu au voie să zâmbească în ziua nunții). Și unele sunt chiar ciudate (perechile logodite din Mongolia trebuie să omoare și să măcelărească un pui pentru a găsi un ficat sănătos înainte de a li se permite să se căsătorească). Dar ceea ce leagă aceste obiceiuri diferite este un lucru simplu: dragostea.

Se spune că respectarea acestor obiceiuri asigură fericire veșnică cuplului. Așadar, chiar dacă anumite mirese indiene trebuie să se căsătorească mai întâi cu un copac sau dacă un mire din Coreea de Sud trebuie să-și lase picioarele biciuite de familie și prieteni, totul merită în cele din urmă. Atunci când rezultatul îl reprezintă dragostea și fericirea, aceste obiceiuri sunt un câștig atât pentru mire, cât și pentru mireasă. 

 Iată câteva tradiții de nuntă, pentru a vă face o idee despre ce se întâmplă în diferite colțuri ale lumii.

Armenia

Vreți să vă visați viitoarea soție sau viitorul soț? Mâncați pâine sărată. Așa procedează o parte dintre bărbații și femeile din Armenia. Potrivit obiceiului, dacă mănânci o bucată de pâine cu conținut ridicat de sodiu, care trebuie pregătită de o femeie de vârstă mijlocie sau de bunică, vă veți putea visa soțul sau soția.  

Congo

În timp ce viitorii miri sunt plini de emoție, mirii și miresele din Congo nu trebuie să-și exprime fericirea pe parcursul nunții. Aceștia nu au voie să zâmbească. Dacă o fac înseamnă că nu iau în serios căsătoria.

Franța

Vești bune: miresele și mirii din Franța consumă în mod tradițional ciocolată și șampanie după recepție.

Vești rele: trebuie să consume ciocolată dintr-un vas de toaletă. Scopul este să prindă putere înainte de noaptea nunții. 

China

Să sperăm că mirele își amintește să înlăture săgețile. În China, soțul trage în mireasă cu arcul și săgeata de mai multe ori, apoi strânge săgețile și le rupe în timpul ceremoniei, pentru a se asigura că dragostea lor durează pentru totdeauna. Ce ar face Cupidon?

Fiji

În Fiji, atunci când un bărbat cere o femeie în căsătorie de la tatăl ei, trebuie să-i ofere socrului un dinte de balenă. O cravată frumoasă ar fi mult mai ușor de oferit.

Mauritius

Multe femei care urmează să fie mirese țin diete stricte pentru a pierde în greutate înainte de nuntă. Nu se întâmplă asta și în Mauritius, unde fetele tinere sunt forțate să ia în greutate  înainte de nuntă. Cu cât este mai grasă femeia, cu atât mai bine pentru soț, deoarece este considerat bogat.  

Germania

Atunci când fac prima dată curățenie împreună, miresele și mirii din Germania curăță grămezile de vase de porțelan pe care oaspeții lor le-au spart pentru a alunga spiritele rele. Lecția: dacă muncesc împreună, cuplurile nou formate pot face față tuturor provocărilor ce vor apărea de-a lungul vieții lor. 

Scoția

Cu veacuri în urmă Anglia a restricționat căsătoria cuplurilor care aveau 21 de ani și peste 21 de ani. Dar asta nu i-a împiedicat pe tinerii îndrăgostiți să găsească o soluție sau, în acest caz, un oraș scoțian din apropiere, fără astfel de restricții. Astăzi, acest sat, Gretna Green, este încă popular pentru cuplurile care doresc să se căsătorească.

Grecia

În ziua nunții, cavalerul de onoare trebuie să bărbierească mirele cu un briceag. De asemenea, în ziua nunții soacra va trebui să-i ofere acestuia miere și migdale.

Guatemala 

Fiind gazdele recepției de nuntă, părinții mirelui pot face tot ce vor, inclusiv să spargă lucruri. Când sosesc mirii, este o tradiție că mama mirelui să spargă un clopot din ceramică de culoare albă, umplut cu boabe de orez și făină, pentru a aduce prosperitate cuplului.

Japonia

În ziua nunții sale, mireasa japoneză care participă la o ceremonie tradițională de Shinto se îmbracă în alb din cap până în picioare, inclusiv machiaj, kimono și capișon. Albul denotă statutul său de domnișoară; capișonul maschează gelozia pe care o simte față de soacra ei.

Jamaica

Sătenii ies în stradă pentru a se uita la mireasă. Se obișnuiește ca aceștia să facă comentarii negative cu privire la ținuta și aspectul ei. Dacă majoritatea sătenilor o critică, aceasta se duce acasă și încearcă să-și îmbunătățească aspectul și ținuta. 

Vi s-au părut interesante aceste tradiții? Sperăm să vi se pară interesantă și gama variată de invitații de nuntă Deluxe Cards. 

Noi, cei de la Deluxe Cards, ne-am propus să vă oferim invitații de nuntă, invitații de botez deosebite, la prețuri pentru toate buzunarele. Spor la cumpărături vă dorim!

Deluxe Cards

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.