Blog Deluxe Cards

10 dintre cele mai ciudate și curioase superstiții despre nunți din lume

Căsătoria este un moment foarte important pentru miri, o zi pe care nu o vor uita niciodată și pentru care se pregătesc luni sau chiar ani în avans.

O căsnicie fericită depinde de mulți factori, iar în lume există diferite superstiții care aduc noroc sau poartă ghinion noului cuplu dacă le urmează în ziua nunții lor. Vrem să vi le împărtășim și vouă. Ele aparțin unor culturi diferite.

Cucul, pasărea purtătoare de noroc

În America Latină, fetele și băieții se sperie de celebrul cuc, dar dacă o mireasă din Irlanda o vede în ziua nunții ei consideră că îi va purta noroc.

Superstiția nu se rezumă doar la cuc. Pentru a alunga spiritele rele, miresele irlandeze ascund clopote mici în buchetul lor.

Atenție la cuvinte

La o nuntă japoneză, trebuie să fii foarte atent la ceea ce se spune, deoarece o greșeală ar putea duce la ruinarea căsătoriei cuplului.

Dacă unul dintre participanți spune „kaeru” (du-te acasă) sau „modoru” (întoarce-te acasă), creează un blestem împotriva miresei și în cele mai extreme cazuri acest blestem face ca femeia să-și părăsească căminul conjugal și să se întoarcă acasă la părinții săi.

O tradiție arzătoare

Tinerii căsătoriți sunt plini de pasiune, dar odată cu trecerea timpului scânteia se poate stinge. În Finlanda există o superstiție care face ca flacăra pasiunii să nu se stingă niciodată.

La nuntă, mireasa merge la altar purtând un pai de chibrit aprins, deoarece tradiția spune că flacăra va rămâne aprinsă pentru o lungă perioadă de timp.

Spargerea paharelor sau vazelor

Vor fi fericiți pentru totdeauna sau vor divorța în curând? Italienii au o superstiție care permite celorlalți să știe cât timp va dura o căsătorie. Noul cuplu căsătorit trebuie să spargă o vază sau un pahar. Acest obiect trebuie să se spargă în cât mai multe bucăți.

Dacă paharul se sparge în cât mai multe bucăți, cuplul va avea o căsătorie lungă, dar dacă obiectul se sparge în doar câteva bucăți, numărul acestora prezice câți ani va fi împreună noul cuplu.

O superstiție foarte dureroasă

Miresele din Egipt au parte de multă durere în ziua nunții, deoarece pentru a avea noroc, alte femei trebuie să le ciupească și cu cât le ciupesc mai multe, cu atât mai bine.

De aceste zeci de ciupituri au parte doar miresele, pentru că mirii nu trebuie să se supună acestei practici dureroase, deși totul este pentru a avea parte de noroc.

Atenție la lapte

În India există multe tradiții. Dacă în zilele dinaintea nunții mireasa varsă laptele sau îl lasă să fiarbă mai mult decât este necesar, este un semn de ghinion.

Pentru a se asigura că mirii nu vor avea parte de vremuri rele și nu vor suferi de foame în timpul vieții împreună, mireasa împreună cu șapte femei căsătorite pregătesc un fel de chifteluțe de linte numite chana dal și le trimit la casa mirelui.

Alegerea pantofilor

Miresele pregătesc cu luni în urmă nu numai rochia pe care o vor folosi în timpul nunții, ci și accesoriile și, bineînțeles, pantofii. În Polonia alegerea încălțămintei potrivite poate face diferența dintre o căsnicie prosperă și una nereușită.

Miresele poloneze evită sandale cu orice preț și optează pentru încălțăminte închisă, motivul fiind că prosperitatea ar putea să se risipească prin zonele descoperite.

Superstiții despre nuntă în Rusia

Deși luna mai este o lună populară pentru nunți în Occident, este considerată o lună nepotrivită pentru căsătorie în Rusia. De asemenea, și femeile singure care doresc să se căsătorească au superstiții. Potrivit tradiției, dacă vor să se căsătorească, femeile necăsătorite trebuie să tragă după ele, pe ascuns, fața de masă când iau cina.

Superstiții despre nuntă în Argentina

Ploaia le înspăimântă pe miresele din Argentina, chiar dacă majoritatea culturilor consideră ploaia din ziua nunții un semn de noroc.

Pentru a preveni ploaia, argentinienii înfing un cuțit în pământ, folosindu-se de sare fac o formă încrucișată în curte și îngroapă un ou pentru a îndepărta norii de furtună.

Superstiții de nuntă în Anglia

Englezii consideră că paianjenul le poartă la nuntă. Dacă se întâmplă ca mireasa să-l vadă pe rochia de mireasă, nu trebuie să-l omoare. Această creatură aduce mirilor noroc în viață dacă este zărit pe rochie.

Voi ce superstiții de nuntă aveți? Cum vă pregătiți pentru ziua cea mare? V-ați comandat invitațiile de nuntă? Deluxe Cards vă propune o gamă variată de invitații de nuntă, la prețuri excepționale.

Vă așteptăm cu drag în lumea Deluxe Cards!

Deluxe Cards

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.